Kohus kuulutas Assar Pauluse ja tema kuritegeliku ühenduse 12 liikme kriminaalasjas otsuse

<

p style=”text-align:justify;”>Kohus kuulutas Assar Pauluse ja tema kuritegeliku ühenduse 12 liikme kriminaalasjas otsuse<!–
PDF
–> 

Harju Maakohus tunnistas Assar Pauluse (54) süüdi kuritegeliku ühenduse organiseerimises, ühendusega korduvas väljapressimises, dokumendi, pitsati ja plangi võltsimises ning kasutamises; Taago Voolu (27),  Jaanus Kivimaa (40), Ats Pärnaste (40), Rünno Kristjuhani (50) tunnistas kohus süüdi kuritegelikku ühendusse kuulumises ja ühendusega korduvas väljapressimises; Gennadi Starodubtsevi (45) ja German Svetšnikovi (44) kuritegelikku ühendusse kuulumises ja tulirelva, selle olulise osa ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises; Ragnar Toomi (40) dokumendi, pitsati ja plangi võltsimises; Sivart Saarmanni (41), Erik Meieri (45), Virgo Raudsepa (43), OÜ Barbarossa Investi ja Capital Inkasso OÜ kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Nende kuritegude toimepanemise eest mõistis kohus järgnevad karistused:

Assar Paulusele kuritegude eest kogumis liitkaristuseks seitsmeaastase vangistuse, mida arvestatakse alates tema kahtlustatavana kinnipidamisest, s.o alates 14. aprillist 2014.

Taago Voolule  kuritegude eest kogumis liitkaristuseks nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse, mida arvestatakse alates tema kahtlustatavana kinnipidamisest, s.o alates 14.04.2014.

Jaanus Kivimaale  kuritegude kogumis liitkaristuseks kolmeaastase tingimisi vangistuse, millest lahutati  kahtlustatavana kinnipidamise aeg 14.-15.11.2013 ning vahi all viibitud aeg 14.04.2014 kuni 23.03.2015. Nii jääb Kivimaal kanda kahe aasta ja 19 päeva pikkune tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Katseaeg hakkab kulgema kohtuotsuse kuulutamise päevast.

German Svetšnikovile kuritegude eest kogumis liitkaristuseks kolme aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse, mida arvestatakse alates tema kahtlustatavana kinnipidamisest, s.o alates 14.04.2014.

Ats Pärnastele kuritegude eest kogumis liitkaristuseks nelja ja poole aasta pikkuse vangistuse, millele liideti Tartu Ringkonnakohtu 03.12.2014 otsusega mõistetud karistus.

Pärnaste liitkaristuseks jäi seitsmeaastane vangistus, millest loeti ära kantuks kahtlustatavana kinnipidamise aeg 11. 12.02.2013, lugedes ärakandmisele kuuluvaks karistuseks kuue aasta 11 kuu ja 28 päeva pikkune vangistus, mida arvestatakse alates 25.05.2013.

Rünno Kristjuhanile kuritegude eest kogumis liitkaristuseks kolmeaastane tingimisi vangistus, millest loeti ära kantuks kahtlustatavana kinnipidamise aeg 14. 16.04.2014, lugedes ärakandmata karistuseks kahe aasta 11 kuu ja 27 päeva pikkune tingimisi vangistus  kolmeaastase katseajaga. Katseaeg hakkab kulgema kohtuotsuse kuulutamise päevast.

Virgo Raudsepale nelja-aastase vangistuse, millele liideti Tartu Ringkonnakohtu 16.12.2013 otsusega mõistetud karistus. Liitkaristuseks jäi kümne aasta ja kuue kuu pikkune vangistus, mida arvestatakse Raudsepa kahtlustatavana kinnipidamisest, s.o alates 13.12.2011.

Sivart Saarmannile kolmeaastane tingimisi vangistus  kolmeaastase katseajaga. Katseaja kulgemist arvestatakse alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Harju Maakohtu 05.02.2014 otsusega Sivart Saarmannile mõistetud karistusele liideti eelmise otsusega mõistetud ärakandmata karistuse osa ja kohtuotsuste kogumis mõisteti karistuseks vangistus kolm aastat üheksa kuud ja 28 päeva, millise ärakandmiselt Sivart Saarmann vabastati tingimisi ennetähtaegselt Harju Maakohtu 19.01.2016 määrusega. See pööratakse seaduses sätestatud juhul täitmisele Harju Maakohtu 19.01.2016 määruses määratud tingimustel, jättes eelmärgitud määrusega määratud katseaja kulgema paralleelselt käesoleva otsusega määratud katseajaga.

Erik Meierile kolme aasta ja üheksa kuu pikkune vangistus, millest loetakse kantuks kinnipidamise aeg 14. 16.04.2014, lugedes ärakandmata karistuseks tähtajalise kolme aasta, kaheksa kuu ja  27 päeva pikkune vangistus.

Gennadi Starodubtsevile kuritegude kogumi eest liitkaristuseks kolme aasta ja üheksa kuu pikkune vangistus, millest loetakse kaetuks  kahtlustatavana kinnipidamise aeg 14. 16.04.2014, lugedes karistuseks kolme aasta, kaheksa kuu ja 27 päeva pikkune vangistus.

Ragnar Toomile kolmekuulise tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga.
Katseaja kulgemist arvestatakse alates kohtuotsuse kuulutamisest.

OÜ Barbarossa Investile rahalise karistuse 10 000 eurot tingimisi kolmeaastase katseajaga.
Katseaja kulgemist arvestatakse alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Capital Inkasso OÜ-le rahalise karistuse 30 000 eurot tingimisi kolmeaastase katseajaga.
Katseaja kulgemist arvestatakse alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Süüdimõistetutelt konfiskeeritakse riigi omandisse:
Assar Pauluselt  20 000 eurot, mis on konfiskeerimise tagamiseks kantud  prokuratuuri tagatiste kontole.
Taago Voolult arestitud sõiduk BMW X5 koos signalisatsioonipuldiga ning läbiotsmisel leitud ja ära võetud sularaha 300 eurot.
Jaanus Kivimaalt arestitud 24 mündist koosnev mündikogu.
German Svetšnikovilt läbiotsimise käigus leitud püstoli TT numbriga DR08769 kasutuskõlbulik relvaraud. Relvaraud hävitatakse.
Rünno Kristjuhaniga seotud kolmandalt isikult konfiskeeritakse ka sõiduauto Volvo XC 70 koos signalisatsioonipuldi ja võtmega.
Gennadi Starodubtsevilt läbiotsimise käigus leitud kaheraudne sileraudne jahipüss TOZ-63, kaliiber 16, nr 38156; isevalmistatud revolver, kaliiber 5,6 mm (.22LR); isevalmistatud ühelasuline sulepeakujuline püstol, kaliiber 5,6 mm (.22LR); Mosini 1891 mudeli vintpüssi, kaliiber 7,62 mm, relvalukk. Need hävitatakse.

Süüdimõistetud peavad hüvitama menetluskulud.

Tänane kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul, kui on tegemist kriminaalmenetluse seadustiku sätete rikkumisega. Apellatsioonkaebuse esitamise soovist teatatakse otsuse teinud kohtule kirjalikult seitsme päeva jooksul, alates kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest.

Viide: http://www.kohus.ee/et/ajakirjanikule/uudised/kohus-kuulutas-assar-pauluse-ja-tema-kuritegeliku-uhenduse-12-liikme

About ÕIGUSNÕU

KOGU ÕIGUSNÕU JA -ABI TOOLILT TÕUSMATA! Mõistliku ressursikuluga õigusnõu & kompromisside, kokkulepete sõlmimine & kohtus ning mujal esindamine ning dokumentide koostamine. Eesmärk KOGU ÕIGUSNÕU JA -ABI TOOLILT TÕUSMATA! Mõistliku ressursikuluga õigusnõu & kompromisside, kokkulepete sõlmimine & kohtus ning mujal esindamine. Eesmärgiks on aidata inimestel lahendada probleeme ning küsimusi võimalikult lihtsalt, soodsalt & kiiresti olles seejuures pühendunud ning professionaalne ning vajadusel kaasata lisa spetsialiste. Kirjeldus Õigusnõu aitab teid erinevate õigusalaste probleemide korral ja seda ka veebivahendusel. Püüame jõuda alati ja ennekõike kohtuvälisele lahendile, kompromissile, kokkuleppele. Nõustame ja esindame ka mitmpeoolsete vaidluste korral üheaegselt (nt lahutav paar, perekond või lepingu pooled saavad ühest õigusnõu). Kohtusse dokumentide koostamine ja esitamine on meie kaudu soodsam ja kiirem. Aitame Teid ka läbi e-kanalite ning selle võrra on protsess kiirem ja odavam ning riigilõiv väiksem. Nõustame ja aitame Teid erinevates õigusvaldkondades ning kiirmenetluses. Tegutseme peamiselt perekonnaõiguses (abieluvaralepingud, lahutusasjad, abieluvara jagamised, elatise ja lapse hooldusõiguse probleemid ja muud laste õiguste alased küsimused). Määrame hinna vastavalt asja keerukusele ja tööajakulule, kuid jääme soodsamateks turul. Me ei võta koostatud lehekülgede maksumust jms, vaid mõistame mõistliku hinna sõltuvalt asjast. Esmane asja läbi vaatamine on TASUTA. Saatke julgelt oma küsimus või probleem e-mailile lawconsult@lawconsult.ee. Tagame Teie privaatsuse ning konfidentsiaalsuse. Vaata autori ÕIGUSNÕU postitusi

Lisa kommentaar